«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

اوج همبستگی زیر پرچم امام حسین (ع) در اربعین

پیاده‌روی اربعین با کاهش فاصله‌های جغرافیایی و ایجاد همدلی و برادری، نوعی همگرایی وحدت آفرین میان امت اسلام و مسلمانان به وجود می‌آورد و نکته اینجاست اباعبدالله تنها مختص شیعه، ایرانی یا عراقی نیست، بلکه کل جهان اسلام و حتی غیر مسلمانان با روایت ایثارها و از جان گذشتگی های دشت نینوا به امام حسین(ع) ارادت دارند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 07
کد خبر: ۲۰۲۹۳۴

اوج همبستگی زیر پرچم امام حسین (ع) در اربعین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»‌؛ این روزها جهان اسلام شاهد حضور میلیونی عاشقان حسینی است که پای پیاده در مسیر عاشقی و وفای به عهد، مسیر هزاران کیلومتری از ایران تا نجف، کربلا و سامرا را می‌پیمایند تا جهان شاهد حضوری بزرگتر از مراسم و مناسک معنوی حج باشد؛ حضوری که از مدت‌ها قبل به‌وسیله عاشقان و دلدادگان میزبانی و پذیرایی از زائران اربعینی تدارک دیده می شود تا مبادا زائران حسینی غبار خستگی بر تنشان بنشیند یا تشنه و گرسنه بمانند. 

 

جهان اسلام این روزها شاهد مراسمی عظیم و سترگ است، حادثه ای که پای پیاده زائران و عاشقان اهل البیت(ع) آن را رقم زده‌اند

برخی‌ها از ایران و عمدتاً از عراق در مسیر عاشقی راهپیمایی اربعین خادم شده اند تا با برپایی موکب های حسینی از خسته رهان میزبانی کنند؛ آنها عاشقان اباعبدالله و خادمان زائران حسینی هستند که هر چه در چنته دارند به عرصه آورده اند، برای اتحاد و وحدتی که ره‌آورد راهپیمایی اربعین است تا خاک پای زائر حسین(ع) را سرمه چشمانشان کنند. 

 

اتحاد و وحدتی که دشمن از آن وحشت و هراس دارد و برای تخریب چهره این مانور فرهنگی و زدودن قداست آن دست به هر ضد تبلیغ و انتشار خبر دروغی می زند. دشمن نمی داند هر چه تقلا کند، باز هم شیعیان برای اربعین سال‌های آینده لحظه شماری می کنند تا پای در مسیری نهند که بیش از یک‌هزار و 400 سال پیش زائرانی با پای پیاده در آن گام نهادند. 

 

این رابطه سوای از عشق شیعیان به مولایشان، همگرایی و همبستگی های عظیمی 14 قرن پس از واقعه کربلا میان دو ملت مسلمان ایران و عراق به همراه آورده است؛ دو ملتی که اگر متحد باشند، بزرگترین دشمنان یارای مقابله با آن‌ها را ندارند.

 

اربعین اوج همبستگی

جهان اسلام این روزها شاهد مراسمی عظیم و سترگ است، حادثه ای که پای پیاده زائران و عاشقان اهل البیت(ع) آن را رقم زده‌اند و هر سال بر تعداد عاشقان و زائران از گوشه و کنار جهان افزوده می شود. روزی که عبدالله انصاری و عطیه عوفی پای در راه زیارت مرقد اباعبدالله الحسین (ع) گزاردند، گمان نمی کردند این حرکت بیش از یک‌هزار و 400 سال بعد به همایشی هم‌پای یکی از رخدادهای مهم جهان اسلام تبدیل شود و بعد از حج، قدرت جهان اسلام را به رخ جهانیان بکشد. 

 

پیاده روی اربعین حاوی پیام های مهمی در ابعاد منطقه ای و جهانی است و وحدت و همبستگی مسلمانان از مذاهب مختلف و حتی حضور پیروان سایر ادیان و مکاتب در این گردهمایی بزرگ، ازجمله دستاوردهای مهم آن به شمار می رود که با نمایش علنی وحدت مسلمانان، نشانه هایی از تحولات منطقه و مانور قدرت جهان اسلام به دنیا مخابره می‌کند.  

 

همایش اربعین در تحولات منطقه و عظمت بخشی به جهان اسلام نقش مهمی ایفا کرده است؛ این حرکت عظیم هر سال عظیم‌تر از سال قبل برپا می شود، دل‌های مسلمانان و شیعیان را در مسیر راهپیمایی به هم نزدیک می‌کند و قرابت های فرهنگی بسیاری را رقم می زند. مهم‌تر آنکه دولت‌ها کمترین نقشی در برگزاری آن ندارند و شاید آنجا که پای قانون در میان باشد، نقش آفرینی می کنند. سایر جایگاه های این میهمانی عظیم کاملاً خودجوش، مردمی و این همان هراس و وحشتی است که خواب از چشمان دشمنان می‌رباید. 

 

تقلای نافرجام غرب و همبستگی ادیان و مذاهب

به گفته بسیاری از پژوهشگران و تاریخ نگاران دینی و فرهنگی، اربعین با وجود تلاش های غرب برای دوری عراق از ایران و سلطه بر اتفاقات داخلی آن، به نقطه ای برای نزدیکی دو ملت ایران و عراق مبدل شده است و میزبانان عراقی با شوق و علاقه از میهمانان ایرانی شان استقبال و پذیرایی می کنند؛ همان صحنه ای که دشمنان غربی  و منطقه ای بعد از سال ها تقلا برای برهم زدن این دوستی، چشم دیدنش را ندارند. 

 

همایش اربعین در تحولات منطقه و عظمت بخشی به جهان اسلام نقش مهمی ایفا کرده است

 آنها دست به هر کار شنیع و انتشار دروغی برای تفرقه افکنی میان دو ملت می زنند و گاه تصاویر زائران را در حال سوار شدن به کامیون و گاه شلوغی جلوی موکب ها از زوایای نامتقارن برای تصاویر نامناسب از این همایش و مانور قدرتمند نشان می دهند. حتی پیام‌های نادرستی چاشنی کار می کنند، غافل از آنکه تمام این تقلاها تنها ذهن کوته فکران را مشغول می کند و با بیداری امت اسلام و نور  روشنگری حرکت آزادی خواهانه کربلا به‌وسیله سالار شهیدان، نقش بر آب شده است  و هر سال بر جمعیت زائران حسینی افزوده می شود.

 

از وحدت تا ظهور منجی

آنچه مهم است، آنکه  پیاده روی اربعین با کاهش فاصله های جغرافیایی و ایجاد همدلی و برادری، نوعی همگرایی  وحدت آفرین میان امت اسلام و مسلمانان به وجود می‌آورد و نکته اینجاست، اباعبدالله تنها مختص شیعه، ایرانی یا عراقی نیست، بلکه کل جهان اسلام و حتی غیرمسلمانان نیز با روایت ایثارها و از جان گذشتگی های دشت نینوا به امام حسین(ع) ارادت دارند. 

 

چنانچه عنوان می شود، ظرفیت مراسم اربعین برای ایجاد وحدت فراتر از امت اسلام است؛ چنانکه می بینیم مسیحیان، کشیش ها و علمای یهود شیفته این اجتماع معنوی خالصانه هستند. اربعین رخدادی به بزرگی حج و ابعادی به اهمیت وحدت شیعه و جهان اسلام است که هر سال با حضوری مردمی و البته  بزرگتر از سال پیش در حال روایت وحدت و همدلی است. 

 

رخدادی که 14 قرن پیش با حرکت تاریخ ساز اباعبدالله در دشت نینوا آغاز و با شهادت حضرت سیدالشهدا و ابوالفضل العباس آغازگر مسیری برای آزادی‌خواهان جهان شد تا برای همیشه تاریخ خاری بر چشم دشمنان خدا و دین خدا باشد؛ رخدادی که آغاز شد تا جلوی بدعت ها و تحریف ها بایستد و از دین و کلام خدا تا ظهور منجی موعود پاسداری کند. 



ارسال نظر